Mēs par labāku internetu!

Vai drīkstu pavaicāt, ar ko Jums asociējas februāris? Bez šaubām, katram februāris asociējas ar kaut ko savu. Tomēr pieļauju domu, ka skolēnu, skolotāju un bibliotekāru vidū būs daudzi, kuri starp daudziem februāra notikumiem minēs Drošā interneta dienu, kas Latvijā šogad tika atzīmēta jau 12. gadu. Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā šī diena, tāpat kā visā Latvijā, tika atzīmēta 10. februārī. Visa Latvija vienojās par vienu saukli šai dienai „Mēs kopā par labāku internetu”.

Todien pie mums bibliotēkā kuplā skaitā viesojās Krāslavas pamatskolas skolēni ar skolotāju Jeļenu Japiņu, skolēni no Krāslavas grāfu Plāteru v.n. Poļu pamatskolas un Varavīksnes vidusskolas. Lielākā daļa no atnākušajiem bija piedalījušies bibliotēkas iepriekš izsludinātajā komiksu konkursā, par ko mums, bibliotekāriem, ir liels prieks. Bet tagad par visu pēc kārtas.
Pasākumu atklāja bibliotēkas sistēmadministratore Ilona Cabule, kura skolēnus ātri vien iesaistīja sarunā par drošību internetā. Katram skolēnam izlozes kārtā tika dots jautājums, uz kuru bija jāatbild. Piemēram, „Psihisks stāvoklis, kas raksturojas ar uzmācīgu vēlmi lielot internetu un nespēju pārtraukt to darīt” (interneta atkarība) vai „Burtu, ciparu vai cita veida simbolu virkne, ko izmanto, lai aizsargātu datoru vai kādu sistēmu no svešu personu piekļuves” (parole). Ar šo uzdevumu skolēni lieliski tika galā. Skolēni izrādījās zinoši, ļoti droši, īsti erudīti šajā jomā. Informātikas skolotājiem gods un slava!!!


Anna Bartuška
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 13 (17.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.