Straujumas otrais mēģinājums

Jaunajai valdībai aprit 100 dienas

Pagājušajā nedēļā Laimdotas Straujumas otrajai valdībai apritēja 100 dienas. Tas ir pirmais posms, kad ir pieņemts izvērtēt ministru darbu un izdarīt secinājumus.

Atgādināšu, ka tagadējā Ministru kabineta oficiālās prioritātes ir valsts drošība, tautsaimniecības attīstība un dzīves kvalitātes uzlabošana, kā arī veiksmīga Latvijas prezidentūra ES Padomē.
Pati Laimdota Straujuma uzskata, ka viņas jaunās komandas darbs pirmajās100 dienās noritēja sekmīgi. Un kā gan citādi, pretējā gadījumā premjerministrei būtu jāatzīst, ka viņa nav kompetenta vadīt ministru darbu. Pēc politiķes vārdiem, iepriekšējo mēnešu laikā galvenais bija rūpēties par Latvijas drošību, kā arī par valsts iedzīvotāju sociālo drošību.
„Es uzskatu, ka mani ministri strādā kā vienota komanda,” paziņoja Ministru prezidente. Viņa norādīja, ka nevar īpaši izcelt kādu no valdības locekļiem vai arī teikt, ka kāds strādājis sliktāk par citiem. „Es nevaru ielikt atzīmes – vienam divi, vienam pieci. Tā nebūs. Mēs esam visi kopā,” ir pārliecināta premjerministre.


Viktors Ūdrišs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 13 (17.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.