Visjautrākie vecāki

Skatoties uz fotoattēliem, daudzi lasītāji noteikti jau atpazina Sergeju un Ernu Jančevskus. Veiksmīgi cilvēki, nelabojami optimisti un, protams, humora meistari…

Jaunā gada priekšvakaru Krāslavā nevar iedomāties bez Jautro un atjautīgo kluba festivāla. Šo spilgto šovu mēs gaidām ar milzīgu nepacietību gandrīz veselu gadu. Esmu ilggadējs šīs jautrās un cilvēku vidū populārās spēles cienītājs un varu droši apgalvot: azarta līmenis un kaislību pakāpe uz skatuves ar gadiem tikai pieaug. Turklāt, pēc manām domām, trīs tradicionālo komandu vidū ievērojami izceļas favorīti - vecāki. Vidusskolēnu komandas locekļi ātri izaug, uzsāk studijas vai darba gaitas un „pazūd”, arī absolventu komandai piemīt mainīgums, bet „senči” demonstrē apbrīnojamu stabilitāti un kolektīva saliedētību.
Šim efektīgajam pārītim es jau sen „uzliku aci”, kolorītie Erna un Sergejs Jančevski bija redzami visās „Ezerzemes” fotoreportāžās par JAK festivāla spēlēm. Taču es nebiju pārliecināts, vai šie „slavas nogurdinātie” vecāki vēlēsies satikties ar avīzes korespondentu?
Manas bažas izrādījās veltīgas. Saruna ar Jančevsku ģimeni norisinājās pašā pilsētas centrā, kur atrodas viņu populārais veikals.
Tas ir viens no spilgtākajiem saimnieciskās darbības veikšanas piemēriem, kad sava firma palīdz cilvēkiem nodrošināt ģimenei nepieciešamo uzturu un ne tikai. Kopā ar citiem vecākiem, kas arī piedalās JAK festivālā - Olgu un Oļegu Grigorjeviem – Jančevski jau sesto gadu pēc kārtas vasarā dodas atpūsties uz siltajām zemēm - pie Azovas vai Melnās jūras.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 13 (17.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.