Dzīve kūsā abās centra ēkās!

Dagdas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs (JIC) darbojas divās ēkās, abu centru vadītāja ir Aina Odiņeca, kuru aicināju uz interviju, lai pastāstītu lasītājiem par to, kā ir noslogotas ēkas un kāds ir centra darbs kopumā.

2005. gadā Dagdas pilsētas jaunieši sadarbībā ar Dagdas pilsētas domi realizēja Oranje fonda projektu, izveidojot Dagdas Bērnu un jauniešu centru Alejas ielā 11A, kas nepārtraukti darbojās astoņus gadus, nodrošinot bērniem un jauniešiem saturīgu brīvā laika pavadīšanas vidi, atbalstot jauniešu iniciatīvu. Lai dažādotu brīvā laika pavadīšanas aktivitātes un iesaistītu arvien vairāk jauniešu savas dzīves kvalitātes uzlabošanā, Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros Dagdas novada pašvaldība īstenoja vēl vienu projektu un uzbūvēja brīvā laika pavadīšanas centru „Parka rozes” Dagdas pagastā. Uz šo divu ēku bāzes arī tika izveidots Dagdas novada multifunkcionālais Jaunatnes iniciatīvu centrs, kas atklāts 2012. gada 26. jūlijā.

— Divas ēkas, bet darbalaiki atšķirīgi. Acīmredzot arī piedāvājums jauniešiem tajās atšķiras, vai ne?

— Bērnu un jauniešu centrs Alejas ielā 11A strādā no plkst. 10 līdz plkst. 18, brīvdiena - svētdiena. Rodas jautājums, kāpēc no plkst. 10? Tāpēc, ka mums joprojām darbojas pirmsskolas bērnu pieskatīšanas istaba, kurā nodrošinātas dažādas izklaides iespējas, tostarp — bumbiņu baseins, figurālie matrači, attīstošās spēles. Vecāki var atstāt bērnu auklītes uzraudzībā līdz divām stundām, un šis pakalpojums ir bezmaksas. Es domāju, ka šī bērnu pieskatīšanas istaba pastāvēs arī turpmāk, jo tā ir pieprasīta. Neteiktu, ka veidojas rindas, bet mammas nāk un atstāj bērnus, lai ērtāk varētu paveikt savus darbus. Vasarā istabā vairāk bērnu, ziemā – mazāk, bet tukša tā nav.

Juris Roga Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 14 (20.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.