Projektu nedēļa

Skolā “Varavīksne” februāra otrā nedēļa bija projektu nedēļa. Visas sākumskolas klases pētīja zemi, gaisu, ūdeni. Skolēni ar prieku nāca uz nodarbībām un uzzināja daudz jauna.

Mūsu pirmklasnieki uzzināja, kas vispār ir projekts, veica eksperimentus ar ūdeni. Vēl viņi pētīja sniegu un centās uzzināt, kas tajā dzīvo, vai to var ēst? Otrās klases veica eksperimentus ar gaisu un ūdeni. Trešklasnieki pētīja brīnumus apkārt mums. Viņi negaidīja, ka izaugs lieli, bet uzvilka baltus halātus un kļuva par zinātniekiem. Citi bērni pētīja kā mājās ienāk siltums. Apmeklēja pilsētas katlu māju. Ceturto klašu skolēni noskatījās filmas un pētīja, kā uz zemes radās ūdens. Projektu darbs māca strādāt komandā, jebkurā tēmā atrast galveno. Šajā nedēļā mēs piedāvājām savas idejas, izvirzījām mērķus, sastādījām plānu, sadalījāmies komandās un sasniedzām rezultātus. Piecas darba dienas mācību gada laikā, lai mainītu mācību darba metodes un formas, kā arī sniegtu iespēju mainīt mācību priekšmetu stundu tradicionālo ritmu un novērstu skolēnu pārslodzi.
Klasēs tiek veikti pēdējie eksperimenti, izdarīti secinājumi jauniem atklājumiem un rit spraiga gatavošanās projektu nedēļas darba izvērtēšanai un prezentēšanai.
Paldies skolēniem, vecākiem par atbalstu, paldies radošajiem skolotājiem, kuri prata tik interesanti un profesionāli vadīt projektu nedēļas darbu.
Projekts = radoša ideja + gudrs mērķis + labs plāns + lieliska komanda + reāls rezultāts.


Elizabete Križanovska
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 15 (24.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.