Simtgadnieces diženums

13. februārī simts gadu jubileju svinēja krāslaviete Jūlija Misjūne. Dzīves lielajā jubilejā gultai pirms gada piekalto simtgadnieci apciemoja un klātienē sveica Krāslavas novada domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aleksandrs Jevtušoks un novada sociālā dienesta darbinieces.

“Paldies Jums par garo darba mūžu, par rūpēm un atbalstu, ko sniedzāt saviem bērniem un mazbērniem. Lai arī šodien un vienmēr Jums blakus, kā drošs balsts un patvērums, ir Jūsu ģimene,” rakstīts apsveikumā, kuru parakstījis domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.
Apsveikuma kartīti un ziedus saņēma jubilāres bērni -- māsas Anna un Marija – un nolika uz skapīša pie mammas gultas blakus Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa atsūtītajam apsveikumam ar stipras veselības, izturības, dzīvesprieka un citiem labiem novēlējumiem un kurā ir arī šādi vārdi: “Godājams un apbrīnojams ir Jūsu mūžs, kas mērāms gadsimta garumā, bagāts ar dažādiem notikumiem, līdzīgi kā Latvijas valsts pēdējās simtgades vēsture.”
Jūlijas dzimtā puse ir aiz robežas – viņa nākusi pasaulē lielā ģimenē un līdz 15 gadu vecumam dzīvoja Mioru rajonā (Baltkrievija). Viņas vecāki krāja naudiņu mājas būvniecībai, bet visus uzkrātos līdzekļus zaudēja naudas reformas rezultātā. Šis notikums mammu pāragri iedzina kapā un Jūlija ar dažām draudzenēm nolēma doties peļņā uz Latviju, uz Tukuma rajonu, kur dzīvoja radi. Tur viņa satika savu izredzēto Boļeslavu, kurš arī bija devies peļņā uz Tukuma pusi, tikai no Krāslavas.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 15 (24.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.