Uzplauksti Pavasarim!

Valentīndienā Dagdas sievietes saņēma dāsnu dāvanu – skaistuma make - up un stila semināru “Pārvērtības. Uzplauksti Pavasarim!”, kuru vadīja projekta autore, stiliste, meikapa eksperte Inese Kļaviņa un meikapa eksperte Kristīne Lukašēviča no Rīgas. Šo pasākumu organizēja Dagdas novadpētniecības biedrība Patria (vadītājs Aivars Arnicāns) sadarbībā ar Dagdas Tūrisma centru, kura telpās viss arī notika.

Pasākums sākās ar ciemiņu sveikšanu un ziedu pasniegšanu, bet tas neaizņēma daudz laika, un viešņas, kā saka, ķērās vērsim pie ragiem.
Inese: “Mūsu pienākums būt skaistām, ja būsim skaistas, apkārt būs skaisti cilvēki, skaisti vīrieši, vīriešiem mēs patiksim un tad būsim laimīgas, ja būsim laimīgas mums visiem veiksies un mūsu kungiem arī!”
Meikapa speciālistes sievietes aicināja atvērties un būt pašām. Mācīties teikt komplimentus, teikt tos saviem tuvākajiem un saviem kungiem, jo Latvijā kungiem komplimentu teikšana mazliet pieklibo.
Jau ar pirmajiem jautājumiem bija skaidrs, ka lieta nopietna. Kas ir meikaps un kāpēc to vajag? Cik laika veltāt krāsojoties? Kāpēc to darāt? Kurai ir kosmētikas maciņš?
Pirmais uzdevums — notīrīt seju. Šoreiz bija ar ko, bet ikdienā katrai sievietei jāiegādājas kāds sejas tīrīšanas līdzeklis. Zinātne, medicīna un kosmētika iet roku rokā. Tāpat kā medicīnā arī kosmētikā ir jaunas inovācijas.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 15 (24.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.