Sacensības Rīgā

Katrām sacensībām mēs nopietni gatavojamies, jo nezinām, kāda būs trase. Šī gada 19. – 21. februārī mēs, Krāslavas Bērnu un jauniešu centra tūrisma pulciņš „SapSan”, piedalījāmies valsts līmeņa sacensībās ‘’Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzijas sporta tūrisma kauss 2015 ’’. Uz šīm sacensībām no Krāslavas novada brauca 17 bērni, kuri startēja dažāda vecuma grupās. Lielākā daļa braucēju bija 308.Krāslavas jaunsargu vienības pārstāvji, kam ne vien patīk nodarboties jaunsardzē, bet kas savas prasmes un zināšanas pilnveido, nodarbojoties arī sporta tūrismā. Šāda veida sacensībās mēs piedalījāmies jau trešo reizi pēc katras.

Katru gadu sacensībās mēs novērojam, kā uzlabojas komandu sniegums, kā arī cenšamies pierādīt, ka esam labākie. Tas motivē skolēnus cīņai, kā arī bērniem rodas vēl lielāka interese nodarboties ar šo sporta veidu.
Šogad, kā arī iepriekšējos gados, mūs izmitināja skolā pa klasēm. Uz skolu atbraucām piecas stundas agrāk, lai paspētu izmēģināt trasi pirms sacensībām. Nākamajā dienā sākās sacensības, un bērni uzrādīja labus rezultātus. Šogad, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, komandu bija mazāk. Pirmajā dienā visi dalībnieki piedalījās individuālās sacensībās, veicot četrus etapus – trase, sporta orientēšanās, mezglu siešana un kāpšana pa sienu. Rezultāti gan nebija augsti, bet priecēja tas, ka visi centās no visa spēka. Bija redzams, kā bērni pārdzīvoja, uztraucās par zemiem rezultātiem. Dienas beigās tika paziņoti rezultāti - Alise Samsanoviča (Krāslavas Valsts ģimnāzija) uzrādīja otro labāko rezultātu 45 cilvēku konkurencē. Pieaugušajā A grupā piedalījāmies pirmo reizi. Visos iepriekšējos gados mēs vērojām, mācījāmies, kā to dara citi, filmējām, mēģinājām noskaidrot tos elementus, kas nepieciešami vecākajai grupai (17-19 gadi).


Dz. Patmalnieks
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 16 (27.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.