Veselības aprūpe augstā līmenī!

20. februārī Krāslavu apmeklēja veselības ministrs Guntis Belēvičs, kurš bija devies darba vizītē pa Latgali, lai, tiekoties ar pašvaldības un ārstniecības iestāžu pārstāvjiem, kā arī ārstniecības iestāžu darbiniekiem, iepazītos ar veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību reģiona iedzīvotājiem.

Krāslavā ministru sagaidīja SIA “Krāslavas slimnīca” galvenais ārsts Aleksandrs Jevtušoks un viņa vietniece Jeļena Ogorelova, kuri ministru un viņa pavadītājus iepazīstināja ar medicīnas iestādes darbu, parādot slimnīcas telpas, pastāstīja par slimnīcas ikdienu, problēmām un plāniem, kā arī apsprieda nākotnes sadarbības un atbalsta iespējas.
Sarunā ar žurnālistiem veselības ministrs pastāstīja, ka vizītes laikā Latgalē ir apmeklējis četras slimnīcas: Viļānu, Rēzeknes reģionālo, Ludzas un Krāslavas. Iespaidu esot daudz, un atziņas dažādas, bet ļoti labas. Pēc ministra domām, veselības aprūpe Latvijā un arī Latgalē ir ļoti labā līmenī. Kas attiecas tieši uz Krāslavas slimnīcu, tad slimnīcā ir lietas, kas vēl jāatrisina, un tam ir nepieciešama nauda.
“Jevtušoka kungs parādīja savu galveno sāpi – pacientu uzņemšanas nodaļu,” sacīja Guntis Belēvičs. “Tā nauda, kas ir nepieciešama, nav pārāk liela – 120 tūkstoši eiro un šis jautājums mums jārisina. Iespējams, atrisināsim, izmantojot Eiropas struktūrfondu līdzekļus.”


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 16 (27.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.