Mednieki paši priecājas un citus priecē!

21. februārī Andzeļu pagasta Kromānos notika Dagdas novada III mednieku sporta spēles, kas tiek rīkotas ar mērķi pulcināt vienkopus Dagdas novada mednieku kolektīvus aktīvai brīvā laika pavadīšanai; vairot aktīvas atpūtas iespējas, un veicināt draudzību starp mednieku kolektīviem.

Jau tuvojoties sacensību vietai, nācās domāt, kur varēs novietot automašīnu – tik lielu tautas pieplūdumu tajās vēl nebiju redzējis! Aina pavērās sirreālistiska – malkas kaudzes, ugunskuri, galdu rindas, pa kādai teltij, karogi, zīmēti plakāti, kas aicināja nobaudīt tieši šīs ēstuves vai restorāna piedāvājumu brīvā dabā… Grūti aprakstīt, daudz esat zaudējuši, ja gribējāt, bet neatbraucāt palūkoties uz visu savām acīm. Sacensības organizēja un vadīja Dagdas novada sporta pasākumu organizators Jevgēnijs Višņevskis un Andzeļu mednieku kolektīva vadītājs Jurijs Igaunis. Pasākums tika atklāts ar mednieku ugunskura iedegšanu par godu sporta spēļu atklāšanai. Skatītāji un līdzjutēji ar lielu nepacietību gaidīja sacensību sākumu, tomēr vispirms bija jānoklausās svinīgās uzrunas un visa svarīgā informācija.
Dagdas novada domes priekšsēdētāja Sandra Viškure savā uzrunā uzslavēja mednieku kolektīvus par darbošanos visa novada labā: “Visi atceramies, kas notika pagājušajā gadā, kad mūs pārsteidza Āfrikas cūku mēris. Medniekiem bija svarīgs uzdevums - palīdzēt, lai šī slimība neizplatās tālāk citos novados. Jūs to godam padarījāt. Nesen vienā seminārā vetārsti apkopoja informāciju par 2014. gadu un secināja, ka mūsu, Latgales novadi, mežacūku skaitu samazinājuši līdz tai robežai, ka gandrīz vairs nevajadzētu mazināt.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 16 (27.02.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.