Krimināls, notikumi

Laika periodā no 20.02.2015. līdz 27.02.2015. Krāslavas iecirknī tika reģistrēti 56 notikumi.

Būtiskākie:

- 20. februārī Augstkalnes ciemā tālbraucējs notrieca vīrieti, kurš pēkšņi izskrēja uz ceļa braucamās daļas. Incidenta rezultātā gājējs, no kura bija jūtama alkohola smaka, guva dzīvību neapdraudošus miesas bojājumus, taču vadītājs, cenšoties izvairīties no cilvēka sabraukšanas, avarēja, pamatīgi bojājot automašīnu.

- Naktī uz 22. februāri Krāslavā tika bojātas 3 automašīnas. Pateicoties viena cietušā aktīvai rīcībai, tika aizturēts 1992.g dzimis krāslavietis, kurš atzinās divu automašīnu slēdzeņu bojāšanā. Izmeklēšana turpinās.

- 24. janvārī Krāslavas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas (kukuļdošana) par to, ka tālbraucējs, Krievijas Federācijas pilsonis, dzimis 1975. gadā, Krāslavā, Rīgas ielā 165 dienesta automašīnā personiski piedāvāja Valsts policijas darbiniekiem kukuli - naudu 10 euro apmērā par to, lai viņi, izmantojot savu dienesta stāvokli, nesastādītu administratīvā pārkāpuma protokolu par Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

- 26. februārī Krāslavas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 177.p.1.daļas (krāpšana) un 193.p.2.d. (sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīga izmantošana) sakarā ar to, ka agrāk tiesātais A., dzim. 1981.g. nelikumīgi noformēja kredītu 284,- eiro apmērā, izmantojot savas mātes datus.

- 20. februārī Dagdas iedzīvotājs paziņoja, ka viņam ir dažas granātas, kuras tika atrastas, meklējot kara laika relikvijas. Pārbaudes gaitā meklētāja mājas pagalmā tika atrasti: nesprāguši kara lādiņi, apmēram 29 gabali (dažādu marķējumu un kalibra), rokas granātas (dažādu marķējumu) 154 gabali, mīn- metēja lādiņi (dažādu marķējumu un kalibra, 13 gabali), strēlnieku munīcija, apmēram 20 kg. Sakarā ar bīstamību tika evakuēti blakus esošo māju iedzīvotāji, paziņots NBS sapieriem un sprādzienbīstamie priekšmeti tika nogādāti drošā vietā turpmākai iznīcināšanai. Policija vērš iedzīvotāju uzmanību, ka minētā iedzīvotāja rīcība ne tikai kriminālsodāma, bet arī rada draudus visiem apkārtējiem, nerunājot par ģimenes locekļiem. Ja kādam ir informācija par sprādzienbīstamu priekšmetu atrašanās vietām, lūgums ziņot policijai pa telefoniem 65603403 vai 110 vai jebkurā policijas iecirknī.


Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 17 (03.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.