Kad skan saksofoni...

Visas pilsētas lepojas ar saviem simboliem. Krāslavas pazīstamākās un slavenākās „vizītkartes” – vokālais ansamblis „Krāslaviņa” un Mūzikas skolas saksofonu ansamblis. Šie Olgas un Jāņa Grecku populārie kolektīvi jau vairākus gadus piedalās dažādos svētkos, pasākumos un festivālos. Prestiži konkursi kļuva par Krāslavas vokālistu un muzikantu radošās izpausmes neatņemamu sastāvdaļu.

Ceļā uz XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem notika Latvijas izglītības iestāžu instrumentālo ansambļu festivāls-konkurss Rēzeknē, kurā Krāslavas Mūzikas skolas saksofonu ansamblis ieguva I pakāpes diplomu. Brīnišķīgs iemesls, lai iedziļinātos melodiju tematikā!
Pirmoreiz šī maģiskā zelta instrumenta - pārsteidzošā saksofona - skanējumu dzirdējis Krāslavā pirms sešdesmit gadiem, labi atceros arī Rīgas estrādes orķestra koncertus ar saksofona un klarnetes solo numuriem. Toreiz es pat nevarēju iedomāties, kas reiz pienāks laiks, kad manas bērnības pilsēta kļūs par Latgalē vienīgā saksofonu ansambļa šūpuli! Tagad arī valsts līmenī pūšamo instrumentu ansambļi ir liels retums.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 18 (06.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.