Stāstu konkursa “Profesija - sieviete”

Nolikums

1. Konkursa nosaukums Stāstu konkurss “Profesija - sieviete”.

2. Konkursa organizētāji Konkursu organizē SIA “LER 8” - Krāslavas, Dagdas un Aglonas novada laikraksts “Ezerzeme”.

3. Konkursa mērķis Sievietes ir pasaules dvēsele. Sievietes vienmēr ir ieņēmušas pasaulē svarīgu lomu, taču mūsdienās viņas uzņemas aizvien lielāku atbildību un slodzi. Sievietes motivē, iedvesmo, sniedz padomu un atbalsta. Konkursa mērķis ir iepazīstināt laikraksta “Ezerzeme” lasītājus ar Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu stiprajām, uzņēmīgajām, gādīgajām sievietēm. Tā kā rakstus konkursam iesniedz paši lasītāji, konkursa mērķis ir arī šīs sievietes pamanīt un novērtēt.

4. Konkursa norises kārtība

4.1. Konkursa dalībnieki Konkursā var piedalīties jebkurš Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu iedzīvotājs, kurš sasniedzis 7 gadu vecumu.

4.2. Konkursā iesniedzamais materiāls Izvērtēšanai tiks pieņemti stāsti par jebkura vecuma sievieti. Stāstus var rakstīt par jebkuru sievieti, neatkarīgi no profesijas, nodarbošanās, sociālā statusa, vecuma. Konkursam jāiesniedz stāsts ar 1-3 fotogrāfijām (fotogrāfijas nav obligātas). Stāstu maksimālais apjoms - 7000 rakstu zīmes ar atstarpēm.

4.3. Stāstus iesniegšanas kārtība Stāstus var iesniegt no šī gada 9. marta līdz 1. maijam, sūtot uz e-pastu ezerzeme@ezerzeme.lv ar norādi - “Profesija - sieviete”. Iesniedzot stāstu, norādiet savu vārdu, uzvārdu, adresi, vecumu, telefona numuru. Rakstus var iesniegt latviešu, krievu vai latgaliešu valodās.

5. Konkursam iesniegto darbu vērtēšana Iesniegtie stāsti tiks vērtēti 4 vecuma grupās: jaunākā vecuma skolēni (7 - 12 gadi), vidējā vecuma skolēni (13 - 16 gadi), jaunieši (17 - 25 gadi) un pieaugušie.

6. Uzvarētāja noteikšana un paziņošana Uzvarētāji tiks noteikti katrā vecuma grupā. Viņus noteiks žūrija, kuras sastāvā būs 5 novados pazīstami vīrieši. Darbu vērtēšana notiks no 1. līdz 10. maijam. Uzvarētāju vārdi tiks publicēti laikraksta “Ezerzeme” 12. maija numurā. Konkursa dalībnieki saņems pārsteiguma balvas.

7. Konkursam iesniegto materiālu izmantošana Iesniedzot konkursa darbu, dalībnieks piekrīt tā publicēšanai laikrakstā “Ezerzeme” vai laikraksta “Ezerzeme” sociālo tīklu profilos.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumos sazinies ar konkursa organizatoriem rakstot uz e-pastu ezerzeme@ezerzeme.lv vai zvanot pa tālr. 26795517, 22021290.

06.03.2015.