Jautājums - atbilde

Jau ilgstoši Kombuļu centrā atrodas vairākas pienācīgi neapsaimniekotas, var sacīt — grūstošas ēkas (bijušais skolas ēku komplekss, sovhoza laiku noliktava parka teritorijā). Kāpēc šajā jautājumā nav redzamu pārmaiņu pagastā?

— Tā gluži nav, pagājušajā gadā esam iesākuši aktīvi strādāt, lai mazinātu vidi degradējošu būvju problēmu. Iebraucot Kombuļos no Krāslavas, ceļa malā ciemata ainavu bojāja nepievilcīga ēka, kuru par pašvaldības līdzekļiem esam nojaukuši līdz ar pamatiem un arī šogad plānojam nojaukt vēl kādu grūstošu ēku un rekultivēt vidi. Bet es nevaru apsolīt sakārtot visu uzreiz gada laikā.
Bijušo skolas ēku kompleksu ir iegādājies īpašnieks, kurš pēdējos desmit gadus aktīvi nodarbojas ar tūrismu. Viņš ir rīdzinieks, bet šobrīd es sacītu – tikpat kā vietējais. Tūrisma bizness rit pie Ārdava ezera, kur uzbūvēta atpūtas māja. Skolas ēku kompleksu cilvēks savulaik ir pircis ar cēlu mērķi, proti, plānoja ierīkot pansijas tipa veco ļaužu māju, jo bijušās muižas ēkas un pārējās palīgēkas ir pietiekoši plašas.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 19 (10.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv