Ēnu diena – iespēja, ko nedrīkst palaist vējā

Latvijā jau vairākus gadus tiek rīkots tāds unikāls pasākums kā Ēnu diena, kad jauniešiem ir iespēja „ēnot” jebkuru sevis izvēlētu cilvēku noteiktajā darba vietā. Es tāpat kā simtiem citu jauniešu arī šogad biju nolēmis piedalīties šajā pasākumā, kas notika 11.februārī. Pagājušajā gadā sekoju pa pēdām Rīgas reklāmas aģentūras „GOAHEAD” reklāmas psihologam, taču šogad, lai pārliecinātos, ka manis izvēlētais nākotnes studiju virziens ir man pieņemams, biju izvēlējies „ēnot” tādu profesiju cilvēkus, kas būtu saistīti ar tieslietām.

Lai varētu sekot kādai personai, iesākumā ir jāreģistrējas portālā www.enudiena.lv, jānosūta motivācijas vēstule attiecīgajai instancei. Manā gadījumā tā bija Tieslietu ministrija. Tā kā dotajā portālā ir iespējams atzīmēt 3 personas, kuras vēlies „ēnot” , es izvēlējos Valsts sekretāru Raivi Kronbergu un Tieslietu ministru Dzintaru Rasnaču. Pēc motivācijas vēstuļu konkursa, kas noslēdzās 4. februārī, es uzzināju, ka esmu izvilcis laimīgo lozi „ēnot” Tieslietu ministrijas Valsts sekretāru R.Kronbergu. Ar mani sazinājās Tieslietu ministrijas koordinācijas un komunikācijas biroja darbinieki un izklāstīja man paredzēto dienas gaitu, kas izrādījās ļoti plaša un aizraujoša. Lai arī 11. februārī Rīgā nedaudz lija, tas nemazināja manu vēlmi paplašināt savu redzesloku. Ieejot Tieslietu ministrijā, mani un citas Tieslietu ministrijas „ēnas” sagaidīja smaidoša apsardze, kurai vajadzēja nodod savas somas, un mūsu tās dienas koordinatore Ksenija Vītola.

Viktors Urkauskis Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 19 (10.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv