Globalizācija: plusi, mīnusi, iespējas un draudi

Mūsdienu pasaule ir sarežģīta un daudzveidīga. Taču, neskatoties uz atšķirībām starp dažādām civilizācijām, mūsu pasaulē viss ir vienots un savstarpēji saistīts. Mūsdienu komunikācijas līdzekļi dod iespēju sazināties cilvēkiem, kurus šķir tūkstošiem kilometru. Ir izveidojusies vienota informācijas telpa, kas veicina kultūru un civilizāciju mijiedarbību. Pasaules vienotība tiek nodrošināta arī ekonomiski. Neviena sabiedrība mūsdienās nevar eksistēt izolēti. Par to pastāstīja Rita Zaikovska (12.а klase), kura atklāja vidusskolēnu konferenci.

10.–12. klašu skolēni ar vēstures un politikas skolotājas L. Kairānes palīdzību sagatavoja mācību stundu – konferenci „Globalizācija: plusi, mīnusi, iespējas un draudi”. Darja Stankeviča (12.а) piedāvāja noskatīties informatīvo video- filmu „Globalization” angļu valodā. Un tas nav nejauši. Pavisam drīz, 16. martā, 12. klašu skolēni kārtos centralizēto eksāmenu angļu valodā. Tāpēc vidusskolēniem bija laba iespēja pārbaudīt savas zināšanas un prasmes šajā svešvalodā.

Marita Kormiļceva Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 19 (10.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv