Ārpuskārtas tehniskā apskate

Varas pārstāvju pārsteigums Latvijas autovadītājiem Nesen daudzi Latvijas autovadītāji bija ļoti pārsteigti: ceļu policisti apturēja viņus, lai pārbaudītu automašīnas tehnisko stāvokli uz ceļa. Diemžēl šo pārbaužu rezultāti nav iepriecinoši.

Ar iniciatīvu pārbaudīt vieglo automašīnu tehnisko stāvokli nāca klajā Ceļu satiksmes drošības direkcija. Kravas automašīnu tehniskā stāvokļa pārbaudes uz Latvijas ceļiem ir diezgan plaši izplatīta prakse. Tagad CSDD sadarbībā ar Ceļu policiju vairāk uzmanības pievērsīs arī citiem transportlīdzekļiem. Kā zināms, Latvijā transportlīdzekļa tehniskā apskate autovadītājiem jāiziet reizi gadā. Taču eksperti uzsver, ka, lai ceļu satiksmes drošība reāli uzlabotos, ar to nepietiek. Piemēram, autovadītājs varēja iziet tehnisko apskati vasarā, kad ir uzliktas jaunas vasaras riepas. Bet pēc tam iestājās ziema, un, lai ietaupītu finanšu līdzekļus, auto īpašnieks uzliek vecas, gandrīz „plikas” ziemas riepas. Līdz ar to automobiļa tehniskais stāvoklis strauji pasliktinās, taču šis fakts netiks atklāts līdz tam laikam, kad autovadītājs atkal brauks pārbaudīt savu transportlīdzekli CSDD.

Viktors Ūdrišs Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 19 (10.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv