Programmas „Comenius” projekts Krāslavā

Projekts „Celebration of Cultures through Music”, par kura aktivitātēm mēs stāstām „Ezerzemes” lasītājiem jau otro gadu pēc kārtas, tuvojas savam noslēgumam. Projekta partnerskolu pedagogu pirmspēdējā tikšanās notika no 4. līdz 8. martam Krāslavā. Sākumklašu skolotāji no Velsаs, Norvēģijas, Vācijas, Čehijas, Polijas un Somijas 4. martā ieradās Latvijā, un pēc tikšanās lidostā visi kopā vienā autobusā devās uz Krāslavu. Pirmā vizītes diena līdz ar to arī noslēdzās, jo viesiem bija nepieciešams labi atpūsties pirms piesātinātas vizītes programmas.

Projekta aktivitātēs iesaistījās arī trīs skolotājas no Krāslavas sadraudzības pilsētas Čečerskas, kas atrodas Baltkrievijā. Pedagogi viesojās Krāslavas Varavīksnes vidusskolā no 3. marta un apmeklēja PII „Pīlādzītis”, Krāslavas Bērnu un jauniešu centru, Krāslavas novada Izglītības pārvaldi. 4. martā viesi no Baltkrievijas apmeklēja mācību stundas sākumskolā, pasākumu 5-6-gadīgo bērnu grupā, kā arī piedalījās speciāli organizētajā „apaļā galda” diskusijā, kurā tika apspriesta mācību darba sistēma un sākumskolas prioritātes Latvijā un Krāslavas Varavīksnes vidusskolā, skolas ārpusstundu metodiskais darbs, bērnu ar īpašām vajadzībām integrācija mācību procesā, kā arī skolas darbs ar vecākiem. Sākot ar 5. martu, delegācija no Baltkrievijas darbojās kopā ar programmas „Comenius” projekta skolotājiem.

Andrejs Jakubovskis Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 20 (13.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv