Pasaku varoņu iznāciens

Piektdiena, Aleksandrova... Pavasara svētki - netradicionālās modes skate, kas kļuvusi par skolas tradīciju, šogad paplašināja dalībnieku loku un savas robežas. Pirmo reizi Aleksandrovas internātpamatskola uzņēma viesus no Krāslavas pamatskolas un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas. Šajos krāšņajos svētkos piedalījās 33 skolēni.

2015. gada sezonas devīze – „Sēž uz sliekšņa pasaciņa”. Rezultāts – 12 mini izrādes. Plaši pazīstami sižeti: „Muša Cokotuha”, „ Sniega karaliene”, „ Runcis zābakos”, „Zelta atslēdziņa”, „Pasakas par ziediem”... Kāpēc netradicionālā mode? Viss ir ļoti vienkārši: savus pasakaini fantastiskos tērpus jaunie dizaineri veidojuši no papīra, kartona, plastikāta un pat no metāla. Lieliska ideja: pirms utilizācijas - jaunrades brīvība un skatuves māksla. Muzikāls fons, reprezentabla žūrija, pārliecinoša modeļu uzstāšanās... Skatītājiem pārpildītā zāle uztvēra priekšnesumu ar ovācijām. Arī tiesneši, aizmirstot par to, ka viņiem jābūt ļoti objektīviem, aplaudēja no visa spēka. Kur citur var redzēt, kā Buratino azartiski dejo breiku, ar savu garo degunu aizķerot grīdu?

Aleksejs Gončarovs Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 20 (13.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv