Kā pārdzīvot eksāmenu spriedzi?

Atkal ir pienācis marts. Pavasaris mums atnesa ne tikai saules gaismu un siltumu, bet arī pārdomas par to, ka līdz eksāmeniem svešvalodā palika tikai dažas dienas: 16.-18. martā Latvijas skolās 12. klašu audzēkņi kārtos centralizēto eksāmenu angļu valodā, bet 19. martā notiks eksāmens krievu valodā.

Manuprāt, daži pārbaudīti padomi jums noteikti noderēs...

- Pēdējās dienās pirms eksāmena atkārtojiet ievadvārdus un frāzes, ko var izmantot gan rakstu daļā, gan runāšanas daļā (piemēram, by the way, for instance, as a matter of fact, evidently, moreover un citas).

- Vietnē visc.gov.lv var atrast visu nepieciešamo informāciju par eksāmenu un visus eksāmenu materiālus, sākot ar 2009. gadu. Izlasiet rakstiskos un mutiskos uzdevumus! Pievērsiet uzmanību tam, ka runāšanas daļas uzdevumi atkārtojas gadu no gada un ar daudzveidību neizceļas.

- Izprintējiet un izpildiet lasīšanas, valodas lietojuma un klausīšanās uzdevumus! Lūdziet savu skolotāju parādīt šo eksāmena daļu atbildes, lai pārbaudītu, kā izpildījāt šos uzdevumus!

Ļubova Makareviča Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 20 (13.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv