Ielaista slimība

Nesen Asūnes pagasta Račevas ciema un tai tuvāko apdzīvoto vietu iedzīvotāji lūdza tikšanos ar “Ezerzemes” žurnālistu, lai izstāstītu savu bēdu arī presē, jo Dagdas novada pašvaldībai rakstītais iesniegums, kuru parakstījuši 33 pagasta iedzīvotāji, nav devis kāroto rezultātu. Bet par visu pēc kārtas.

Ļaudis uztrauc situācija, kas izveidojusies Asūnes pagastā sabiedriskā transporta pieejamības ziņā. Račevas, Kurļinovas, Fermas un citu apdzīvoto vietu iedzīvotājiem nesen tika liegts iekāpt ikdienā kursējošajā skolēnu autobusā, ar kuru agrāk viņi nokļuva līdz Asūnei, no kurienes ar sabiedrisko transportu brauca uz Dagdu vai Krāslavu. Par iespējamo situācijas risinājumu Asūnes pagasta pārvalde izvietojusi paziņojumu Račevā, ka līdz novada centram ir iespējams nokļūt ar pagasta auto, par to maksājot 0,40 centus par vienu kilometru. Tas nozīmē, ja cilvēkam ir jānokļūst līdz Dagdai, lai saņemtu ārstnieciska rakstura profilaktiskus vai ambulatorus izmeklējumus, ir jāmaksā teju 10 euro. VSPC “Dag- da” ārstu speciālistu pieņemšanas laiki ir dažādi, un nokļūšanai līdz vienam vai otram speciālistam neaprobežojas ar vienu braucienu nedēļā. “Atgādinām, ka likuma “Par pašvaldībām” 15. panta 6. un 19. punktā pašvaldības autonomās funkcijas paredz nodrošināt veselības aprūpes pieejamību un organizēt sabiedriskā transporta pakalpojumus,” uzsvērts vēstulē pašvaldībai. “Lūdzam izvērtēt sabiedriskā transporta pieejamības nodrošināšanu Asūnes un, iespējams, arī citu novadu pagastu teritoriju ietvaros.”

Juris Roga Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 20 (13.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv