Latvijas piedāvāto karti Briselē pabīda malā

Jau ziņojām, ka 6. martā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs darba vizītē apmeklēja Krāslavu, kur Krāslavas novada domes zālē tikās ar Latgales lauksaimniekiem un pašvaldību vadītājiem. Tikšanās laikā ministrs ar Latgales lauku uzņēmējiem un reģiona novadu pašvaldību vadītājiem diskutēja par pašreizējā plānošanas perioda Lauku attīstības plāna (LAP) pasākumiem, atbalsta maksājumiem lauksaimniekiem, kā arī pārrunāja citus aktuālos nozares jautājumus.

Tikšanos vadīja Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kurš aicināja izmantot iespēju un runāt tiešu valodu. Savukārt zemkopības ministrs pauda gatavību runāt konkrētas lietas par konkrētiem jautājumiem, solīja dalīties ar informāciju un pastāstīt savas domas visos jautājumos, kuri tiks celti gaismā. Faktiski tā arī notika. Visvētrainākās diskusijas izraisīja atbalsta maksājuma aprēķins apgabaliem ar dabas un citiem specifiskiem ierobežojumiem, jo atbalsta maksājumu diferencēšana veikta balstoties tikai un vienīgi uz klimata kritēriju – veģetācijas perioda vidējo temperatūru.

Juris Roga Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 20 (13.03.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv