Piedāvājums visām gaumēm

Netrūkst laucinieku, kuri ilgojas pēc pilsētas kultūras dzīves labumiem, bet patiesībā šodien daudzviet laukos kultūras dzīve ir pat interesantāka un bagātāka, nekā tur, kur mūsu nav un kurp tiecamies. Šķeltovas Tautas nama (TN) svarīgākais uzdevums ir veidot labvēlīgu kultūras vidi pagastā un dot iespējas pagasta iedzīvotājiem attīstīt savus talantus dažādās jomās, iepazīties ar notikušajām aktivitātēm Latvijā. Kā tas izdodas, spriediet pēc šīs publikācijas, kas tapa iztaujājot Šķeltovas Tautas nama direktori Astrīdu Leikumu.

— Katru mēnesi esam ieplānojuši pa vienam lielam pasākumam, kas tiek rīkoti tautas namā vai citviet pagastā. Janvārī notika jauks koncerts, kurā skatītājus izklaidēja Aglonas amatierkolektīvi. Koncerts nebija pieskaņots kādam notikumam vai kalendāra datumam, tomēr skatītāju sanāca gana daudz un, šķiet, koncerts visiem patika. Februārī sadarbībā ar skolu un bibliotēku svinējām senos latviešu pavasara gaidīšanas svētkus Meteņi, tiesa, ar akcentu uz krievu svētkiem — Masleņicг. Te nav nekādu zemtekstu, vienkārši tā to bijām izdomājuši jau labu laiku iepriekš. Viss notika laukumā pie tautas nama, sapulcējas daudz cilvēku, arī laiks bija labs, vienīgi žēl, ka sniega gandrīz nebija. Martā uz Kaļveiša ezera notika zemledus maksķerēšanas sacensības, kurās gan nebija daudz konkurentu – vien septiņi dalībnieki, bet mūspusei tas ir vidējs rādītājs. Lomi izrādījās pavisam nelieli, bet kopumā makšķernieki izskatījās ļoti apmierināti. Sacensības rīkoja Aglonas novada sporta pasākumu organizators, sadarbībā ar mūsu tautas namu.
Nesen nosvinējām 8. marta svētkus, bija interesants koncerts, kurā uzstājās kolektīvi no Riebiņiem un Grāveriem un akcents tika likts, lai uz skatuves pārsvarā uzstājas vīrieši. Es strādāju jau piekto gadu, bet šis 8. marta pasākums bija pirmais, ko es rīkoju un ceru, ka izdevās patīkami pārsteigt mūsu sievietes.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 21 (17.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv