Kapliča vēl jāpagaida

Par kapliču Andzeļu kapos tiek runāts jau labu laiku, bet šī objekta tur kā nav tā nav. Andzeļu pagasta pārvaldes vadītājai Leontīnai Žeimotei lūdzu ieviest skaidrību jautājumā par to, vai un kad Andzeļu kapos tiks uzbūvēta kapliča?

— Kad konkrēti Andzeļos būs kapliča, es šodien nezinu. Tā šeit būs tikai, ja būs pieejams finansējums kāda projekta ietvaros, par savu naudu kapliču nevaram uzbūvēt.

— Cik ļoti tā ir nepieciešama?

— Agrāk cilvēki dzīvoja paaudzēs un šādas problēmas nebija, bet tagad daudzi dzīvo vieni, un, kad nomirst, tuviniekiem rodas lielas problēmas. Cilvēki kaut kā jau tiek galā, bet vienkārši tas nav. Esmu pārliecināta, ka kapliča ļoti atvieglotu viņu rūpes. To apstiprina personīgā pieredze, kad ar īsu starplaiku nomira divi man tuvi cilvēki Andrupenē, kur kapliča ir. Palūdzu kapličas atslēgu, aizvedām un ielikām tur nelaiķi – vēsums, rūpīgi uzkopta telpa, tīrība. Atlika nopirkt pāris sveces un nekādu galvassāpju par šiem jautājumiem. Kapliča ir neatsverams ieguvums, tālab domu par kapličas izbūvi Andzeļu kapos neesam atmetuši, pat jau esam ierakstījuši kapsētas teritoriju Zemesgrāmatā. Ja gadījumā kaut kādā veidā parādās iespēja projektu virzīt finansējuma saņemšanai, tad mums nav nekādu problēmu – zemes jautājums ir sakārtots, kam ir ļoti būtiska loma projektos. Bet paši saviem spēkiem mēs to nevaram paveikt.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 21 (17.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv