Ekspertu veltīgās pūles

Latvija nesteidzas samazināt nodokļus nabadzīgajiem

Ietekmīgas starptautiskās organizācijas jau vairākus gadus aicina Latviju pārskatīt nodokļu politiku, lai uzlabotu visneaizsargātāko iedzīvotāju slāņu stāvokli. Taču mūsu valdība neatlaidīgi turpina mežonīgā kapitālisma politiku, kad galvenais finansiālais slogs gulstas tieši uz nabadzīgāko, nevis bagātāko iedzīvotāju pleciem.

Kārtējās rekomendācijas mūsu valstij pagājušajā nedēļā piedāvāja Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (ESAO). Tās ir svarīgas mūsu valstij, jo šogad Latvija plāno pievienoties šai organizācijai. Īpaša vieta šajos ieteikumos ir atvēlēta nodokļu sistēmas analīzei un tās pilnveidošanas iespējām.
Rietumu finansisti uzskata, ka Latvijā ir pārāk augsti nodokļi strādājošajiem, kas saņem relatīvi mazas darba algas. Līdz ar to daudzi strādnieki un viņu darba devēji vispār nav ieinteresēti maksāt nodokļus, bet plaisa starp bagātajiem un nabadzīgajiem iedzīvotājiem mūsu valstī tikai paplašinās. Lai cik dīvaini tas nebūtu, bet ārvalstu speciālisti pārzina situāciju mūsu valstī daudz labāk nekā mūsu valdība.


Viktors Ūdrišs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 21 (17.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv