Baltās bumbiņas savaldītāji

14. martā Andzeļu Tautas namā notika Dagdas novada atklātais galda tenisa turnīrs. Tajā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits, kopumā 39 tenisisti: vīriešu konkurencē pieteicās 22 dalībnieki, kuri tika sadalīti divās grupās; bērnu un jauniešu grupā — 17 dalībnieki. Tā kā bija tikai četri tenisa galdi, šī bija izturības pārbaudes diena arī pašiem sacensību rīkotājiem un tālab laiks domāt par jaunu galdu iegādi, jo izskatās, ka galda teniss Andzeļos atgūst agrāko gadu popularitāti. Galda teniss, starp citu, ir viens no populārākajiem sporta veidiem pasaulē, kā arī jaunākais no pasaulē pazīstamākajiem sporta veidiem.
Sacensību dalībniekus sveica novada sporta pasākumu organizators Jevgēnijs Višņevskis: “Novēlu veiksmi, lai netrīc roka! Visi esat pelnījuši uzvaru, ja jau atnākuši uz sacensībām. Lai veicas!”

Uzrunu pavadīja skaļi aplausi, bet kopumā sportistu un līdzjutēju emocijas bija pieklusinātas. Par ovācijām galda tenisa laikā varēja aizmirst — tikai skaļāki vai klusāki aplausi. Pieaugušie cīnījās par izkļūšanu no savas grupas, lai četri no vienas un četri no otras satiktos finālspēlēs, savukārt jaunieši spēlēja līdz trīs zaudējumiem, līdzko limits sasniegts, no turpmākajām spēlēm bija jāizstājas. Un arī tad sacensības ievilkās līdz pat plkst. 17. Fināls bija spraigs, taču teniss nav biatlons un te nekādu ovāciju – tikai aplausi.
Kad pienāca kārta pasniegt balvas, sacensību rīkotāji sāka ar bērniem un jauniešiem: 1. vieta Arnim Igaunim (Bērziņi); 2. vieta Veronikai Ružai (Svariņi); 3. vieta Laurim Vigulim. Laureāti šajā vecuma grupā tika apbalvoti ar diplomu un šokolādi. Pieaugušo konkurencē 1. vietu izcīnīja Dainis Čudars (Kaunata); 2. vietā — Vladislavs Bobovičs (Svariņi); 3. vietā — Vladimirs Šadurskis (Ezernieki). Šie laureāti saņēma diplomus un medaļas.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 22 (20.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv