Jautājums - atbilde

Iepretī Krāslavas valsts ģimnāzijai uz ielas tika uzstādīts ātrumvalnis, lai samazinātu satiksmes plūsmas ātrumu. Pēc kāda laika ātrumvalnim tika izņemta vidusdaļa, kā rezultātā laikraksta “Ezerzeme” redakcija sāka saņemt autovadītāju sūdzības, ka ātrumvaļņa atvērtā vertikālā plakne tā vidusdaļā apdraud viņu automašīnas un var izraisīt riepu vai citus bojājumus. Šajā sakarā pašvaldībai rakstījām oficiālu vēstuli, lai saņemtu atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kāpēc bija nepieciešams izņemt ātrumvalnim tā vidusdaļu? Lai kāds būtu iemesls, vai problēmai nevarēja rast citu, labāku risinājumu?

2. Kāda vispār ir pašvaldības politika ātrumvaļņu jautājumā (vai visi ātrumvaļņi ir standarta jeb ir arī pašdarināti; kurās vietās pilsētā vieni vai otri ir uzstādīti un kur tos vēl tikai plānojat uzstādīt; vai pirms katra ātrumvaļņa pilsētā ir izvietotas attiecīgas ceļa zīmes; kādi ir vietas izvēles kritēriji ātrumvaļņa ierīkošanai)?

Pašvaldības atbildi (parakstījis domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks) publicējam pilnībā:
“2014. gadā Krāslavas pilsētas teritorijā ir veikti vairāki satiksmes drošības uzlabojumi, tai skaitā pie mācību iestādēm ir ierīkoti ātrumu ierobežojošie vaļņi. Pēc iedzīvotāju lūgumiem arī Skaistas un Alejas ielās ir veikti pasākumi ātruma ierobežošanai. Ātrumu ierobežojošie vaļņi tika uzstādīti, precīzi ievērojot Latvijas Republikas normatīvus un standartus, tāpēc autobraucējiem nebūtu pamata sūdzēties. Sniega tīrīšanas laikā viens no ātrumu ierobežojošiem vaļņiem Raiņa ielā, pretī Krāslavas Valsts ģimnāzijai, tika bojāts. Nepieciešamie pasākumi tā atjaunošanai jau veikti. Pašvaldība turpina izvērtēt iedzīvotāju piedāvājumus ātrumu ierobežojošo vaļņu uzstādīšanai Krāslavas pilsētas teritorijā. Krāslavas novada dome vēršas pie autobraucējiem un aicina ar atbildību ievērot ceļu satiksmes noteikumus, īpaši izglītības iestāžu tuvumā, kur darba dienās, pirms mācību stundu sākuma un pēc to beigām ir intensīva gājēju un transporta kustība.”


Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 22 (20.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv