Radošā jaunatne

Skolēnu skatuves runas un mazo formu uzvedumu konkurss pavasarī ir tradīcija visos novados, kuros interešu izglītības teātra mākslas jomā aktīvi darbojas skolu audzēkņi un pedagogi. XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku kontekstā šī gada konkursu dalībnieki tika aicināti pievērsties latviešu un pasaules literatūras mantojumam, īpaši akcentējot izcilo latviešu dzejnieku Raiņa un Aspazijas daiļradi un devumu latviešu nacionālās kultūras veidošanā. Tādā veidā apliecinot savu nacionālo identitāti, emocionālo un radošo pašizpausmi, izmantojot vārda mākslas spēku.

Krāslavas bērnu un jauniešu centrs kopā pulcēja 17 skatuves runas audzēkņus un 6 teātra pulciņus no iesaistītajām novada skolām. Krāslavas KN foajē un zālē bērnu un jauniešu balsīm skanēja latviešu un cittautu autoru dzeja, proza, tautas pasakas...
I pakāpes diplomus ar augstāko punktu skaitu un iespēju pārstāvēt Krāslavas novadu Latgales reģiona skatē, kas notiks 8.aprīlī Rēzeknē, ieguva Evelīna Krista Sitnika, Krāslavas pamatskolas 5.kl. skolniece (sk. Ligija Mačuļska), Guntis Ungurs, Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 5. klases skolnieks (sk. Janīna Romanovska un Jekaterina Aleksejeva) un Ieva Jokste, Krāslavas Valsts ģimnāzijas 11.klases skolniece (sk. Daina Andžāne). Visi audzēkņi saņēma arī patīkamu, lietderīgu lasāmvielu - savam vecumam atbilstošu grāmatu.


Sanita Kumpiņa
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 23 (24.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv