Trešā Aļonas loma

Pie norunātās tikšanās vietas viņas ārzemju markas auto braši piebrauca tieši laikā. Interesanti, ka no sākuma es viņu pat nepazinu: bravūrīgā Dosja uz skatuves un efektīgā Aļona dzīvē ir kā diena pret nakti. Agrāk mēs kontaktējāmies tikai formātā „aktrise-skatītājs”, bet iepazīties tuvāk mums izdevās pārsteidzoši viegli. Jau sen esmu ievērojis: labi cilvēki neizvairās no žurnālistiem. Arī piedalīšanās amatierteātra izrādē ir sava veida publiska grēksūdze. Talantīgs režisors, sadalot lomas, cenšas, lai tās būtu tuvas aktieriem.

Atzīšos – Dosja savaldzināja manu skatītāja sirdi, jo viņa ir nebēdnīga lauku meiča, balamutes Jedrona piedzīvotāja. Un vēl viņa ir palaidnīga un pārdroša. Dosjai apnika būt par civilsievu, viņa sapņoja par kāzām. Tas nekas, ka traktorists Jūlijs ne vienmēr ir skaidrā. Kurš ir bez grēka?
Krāslaviete Aļona nāk no laukiem. Viņas saknes ir saistītas ar zemnieku ģimeni tālajā Šķaunes ciemā. Darba meklējumos viņa devās uz Krāslavu, kas kļuvusi par viņas otro dzimteni. Iekārtojās darbā - Krāslavas tiesā, neklātienē studēja Rīgas Tehniskajā universitātē, pēc tam - Baltijas Starptautiskajā akadēmijā. Ir divi diplomi - muitas uzraugs un juriskonsults. Pašlaik strādā par tiesas sēžu sekretāri, sapņo apgūt maģistra programmu.
Dzīvesbiedrs Valērijs strādā Rīgā - dziļurbumu ierīkošanas firmā. Dēli – Sandris un Artūrs - mācās Krāslavas pamatskolā. Pirms pāris gadiem Lavniku ģimene nopirka māju Vienības ielā un tagad nodarbojas ar tās remontu.
Kā Aļona iekļuva amatierteātra trupā? Skolā tāpat kā daudzi citi viņa dziedāja un dejoja. Bet tagad, būdama jau divu bērnu māte, viņa piekrita Intas Lipšānes piedāvājumam – darboties Voldemāra Varslavāna kolektīvā. Režisors viņai ļoti patika, bet vēl vairāk - saskarsme ar interesantiem cilvēkiem. Nospēlējot pirmo lomu uz skatuves, Aļona ļoti uztraucās: vai viņai piedāvās nākamo? Paveicās.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 24 (27.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv