Šis ir festivāla „Baltica” gads!

Plānots, ka starptautiskais folkloras festivāls „Baltica 2015” norisināsies Latvijā no 2015. gada 15. jūlija līdz 19. jūlijam. Festivāla tēma būs „Mantojums”. Festivālā piedalīsies etnogrāfiskie ansambļi, folkloras kopas, tautas mūzikas grupas, stāstnieki un citi individuālie izpildītāji.

Pirms festivāla notiks ieskaņas sarīkojumi novados, tāds koncerts noritēs arī Krāslavas novadā, kurā piedalīsies: Izvaltas “Mozī Latgalīši”, Andrupenes “Saiveņa”, Andrupenes “Sovvaļnīki”, Šķaunes “Gaiļupeite”, Aulejas sievas, Dagdas “Olūteņi”, Mākoņkalna folkloras kopa, Ezernieku “Akmiņeica”, Ūdrīšu “Rudzutaka” un Izvaltas “Izvoltīši”.
Folkloras kopa “Olūteņi” vadītāja Inta Viļuma pastatīja, ka Dagdā šāda ieskaņas pasākuma nebūs, tālab novada kolektīvi brauks uz kaimiņu novadu. Sarīkojuma mērķis esot pievērt sabiedrības uzmanību festivālam “Baltica”, kā arī veicināt folkloras nozares prestiža celšanos un vienotības sajūtu folkloras kopu dalībniekos. Ieskaņas sarīkojumi novados pārklās būtībā visu Latvijas teritoriju, un sāksies visos novados vienā laikā ar kopdziesmu.
I. Viļuma: “Mūsu kolektīvs praktiski jau šodien ir sagatavojies šim koncertam, mēs izmantosim skates dziesmas. Tiesa, šobrīd apgūstam arī jaunas dziesmas.”


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 24 (27.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv