Ar ko nav apmierināta Brisele

Eiropas Komisija kritizē Latvijas valdību

Šajā nedēļā Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā prezentēja darba dokumentu „Ziņojums par valsti – Latvija 2015“. Tas ir dienesta ziņojums, tātad nav EK oficiālā nostāja, taču šis dokuments kļūs par analītisko bāzi 2015. gada rekomendācijām Latvijai. Eiropas ierēdņu secinājumi nav iepriecinoši.

Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka pievērsa uzmanību tam, ka kopumā Latvijā ir vērojams neliels progress, sekojot 2014. gadā izstrādātajiem ieteikumiem. Esot vērojams neliels progress nodokļu jomā, augstākajā un profesionālajā izglītībā, tieslietās un valsts pārvaldē. Eiropa konstatē arī nelielu progresu gāzes un elektrības starpsavienojumu jomā.
Eiropas Komisija atzīst, ka Latvijā pēc Saeimas vēlēšanām ir atsācies reformu process. Saeimā pieņemti vairāki likumi, kas saistīti ar būvniecību un valsts uzņēmumu pārvaldību. Pirmo dokumentu parlaments nolēma pārskatīt pēc Zolitūdes traģēdijas. Kas attiecas uz valsts uzņēmumu pārvaldi, izmaiņas ir pieņemtas sakarā ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas prasībām. Faktiski runa ir par valsts kapitālsabiedrību padomju atjaunošanu, kas tika likvidētas stingras ekonomijas periodā.


Viktors Ūdrišs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 24 (27.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv