Eiropas Lasīšanas svētki

Lasītājs nodzīvo tūkstoš dzīves pirms nomirst. Cilvēks, kurš nelasa, izdzīvo tikai vienu.
/Džordžs Mārtins „Deja ar pūķiem.” /


19. martā Krāslavas kultūras nama durvis bija atvērtas vairāk nekā 200 visčaklākajiem Dagdas un Krāslavas novadu lasītājiem: bērniem, vecākiem, skolotājiem un bibliotekāriem. Grāmatu mīlētāji sapulcējās, lai kopā papriecātos par paveikto lielo darbu lasīšanas veicināšanas projektā „Bērnu/Jauniešu un Vecāku žūrija 2014”.

Ar dziesmām, spēlēm, dejām un dzejoļiem sveica visaktīvākie lasīšanas veicināšanas projekta atbalstītāji - mazie eksperti, mūsu uzticīgie lasītāji no PII „Pienenīte” un „Pīlādzītis”.
Krāslavas novada izglītības un kultūras nodaļas vadītāja Lidija Miglāne apsveica klātesošos, pozitīvi novērtēja bērnu aktivitāti un nezūdošo interesi par grāmatu lasīšanu, atzīmēja arī to, ka mūsdienu pasaulē ir ļoti svarīgi būt zinošam, lai izturētu konkurenci tālākizglītībā.
Kāds ir mūsu lasītājs?
Ar lasītāju intervijas rezultātiem iepazīstināja mūsu mīļās bibliotekāres Anniņa un Viktorija. Visumā tika konstatēts, ka mūsdienu bērniem nav laika lasīt - spēles, viedtālruņi un datori viņiem šķiet saistošāki par lasīšanu. Tur nav tik daudz jānopūlas - viens pirkstgala pieskāriens un „virtuālā pasaule” atveras. Lai Pasauli iepazītu lasot, ir jānopūlas. Vispirms ir jāprot pietiekami veikli lasīt, tikai tad var pārvarēt attālumu no viena notikuma grāmatā līdz otram un grāmata sāk aizraut.


Viktorija Urbanoviča
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 24 (27.03.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv