Ceļa sākumā

Nevalstiskā jauniešu organizācija “Dagne” tika reģistrēta 2003. gada 22. aprīlī, par tās dibinātājiem kļuva aktīvākie pilsētas jaunieši. Biedrība ir veiksmīgi realizējusi vairākus projektus, to rezultātā bērniem un jauniešiem ir dota iespēja brīvo laiku pavadīt plašās, piemērotās telpās, izmantojot mūsdienīgas spēles un sporta inventāru. „Dagne” sadarbojas ar novada uzņēmējiem, veic labdarības akcijas un iesaistās novada sabiedriski nozīmīgajos procesos. Šajā numurā iepazīstināsim ar pieciem jauniešiem.

Dīdžejs

Pāvels Hnikins ir „Dagnes” biedrs ar stāžu. Viņš mācās Dag- das vidusskolas 11. klasē, aktīvi darbojas skolēnu parlamentā un ir viens no atbildīgajiem par kultūras un sporta pasākumiem. Pabeidzis gan mākslas, gan mūzikas skolu, kurā apguva akordeonu un klavieres. Ar prieku dzied skolas korī, ir dīdžejs un dīdžeju pulciņa vadītājs. Neskatoties uz noslogotību, Pāvels labi mācās. Puisim patīk valodas, bet par matemātiku, ķīmiju un fiziku viņš saka: „Nav mani priekšmeti!” Šobrīd puisis nevar apgalvot, ka savus nākotnes plānus saistīs ar mūziku, bet šādu iespēju nebūt neizslēdz. Loģiski būtu, ja Pāvelam būtu savs ansamblis, bet šobrīd viņš to neplāno. Varbūt tāpēc, ka šodien viņa mīļākais arods ir dīdžejs.
„Mūzikai pievērsos bērnībā,” stāsta Pāvels. „Es ļoti gribēju spēlēt bungas, mamma aicināja iet uz mūzikas skolu - tur būšot bungas. Mamma pieteica mani akordeona klasē. Iznāk, ka viņa mani piemānīja, sākumā akordeons man ļoti nepatika, bet pēc tam mainījās skolotājs un tagad priecājos, ka viss pavērsās tieši tā un mammai liels paldies.
Esmu jaunākais bērns un nāku no ļoti lielas ģimenes – mēs esam deviņi brāļi un māsas. Es vienīgais paliku ar mammu, kura strādā par dārznieci. Pārējie brāļi un māsas izklīduši pa pasauli: viens mācās par režisoru, māsa ir logopēde -- nesen ieguva augstāko izglītību, trīs brāļi un vēl viena māsa dzīvo ārzemēs, pārējiem savas ģimenes Latvijā. Man netrūkst radu, divi ir „Dagnes” biedri - mana brāļa meita un māsas dēls.”
Pāvels dzīvo mazpilsētā. Viņš ir aizrautīgs sportists – pamatā interesē vieglatlētika.


Juris Roga
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 26 (07.04.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv