Māksla būt noderīgiem

Krāslavas pensionāri - visorganizētākais sabiedriskais spēks mūsu novadā. Lai cik tas nebūtu dīvaini, tieši seniori mūsu pilsēt ir aktīva dzīvesveida paraugs.

Gada atskaites sapulce sākās ar mākslinieciskās pašdarbības kolektīva priekšnesumu: jaunos tērpos uz skatuves iznāca sieviešu vokālais ansamblis „Varavīksne”. Tieši pirms gada bija izteikts priekšlikums - iegādāties šos kostīmus, un, lūk, rezultāts! Pasākuma gaitā skanēja pateicības vārdi un tika pasniegti ziedi pašdarbniekiem un kolektīvuvadītājiem. Šogad daudz nopelnu ir Valentīnai Kokinai, astoņu projektu autorei.
Atskaites ziņojumā biedrības priekšsēdētājs Edmunds Gekišs īpašu uzmanību veltīja problēmām, kas saistītas ar pensionāru sociālo stāvokli un krāslaviešu piedalīšanos reģiona un valsts mēroga pasākumos, tai skaitā protesta akcijās, sīki pastāstīja par senioru panākumiem kultūras sfērā. Septiņi pašdarbības kolektīvi! Paplašinās arī sadarbības partneru saraksts - Valmiera, Cēsis, Limbaži, Ventspils... Viena no Krāslavas viesmīlības izpausmēm - delegāciju sagaidīšana ar sālsmaizi un latgaliešu dziesmām folkloras ansambļa „Rudzutaka” izpildījumā. Pilsētas senioru pasākumus labprāt apmeklē mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi no Robežniekiem, Piedrujas, Izvaltas, Indras, šogad pensionāru ballēs visbiežākās viešņas bijušas austrumu deju studijas „Alisa” dalībnieces.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 26 (07.04.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv