Jampadracis cīņā par tikumību

Latvijas liberāļi saceļ trauksmi: totalitārisms atgriežas

Vārda brīvībai būs beigas, tiks ieviesta totalitārismam raksturīgā cenzūra, kas aizsviedīs mūs atpakaļ laikā pirms 30-40 gadiem... Nē, tie nav citāti no zinātniskās fantastikas. Tie ir liberāli orientēto politiķu un sabiedrisko darbinieku izteikumi sakarā ar Saeimas deputātu grupas mēģinājumu nostiprināt tikumības principus Latvijas izglītības sistēmā.

Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko („Saskaņa”) ir sagatavojusi Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā atbalstītos Izglītības likuma grozījumus, kas paredz aizliegt izglītības iestādēs izplatīt un izmantot materiālus, kas var negatīvi ietekmēt izglītojamā tikumisko, estētisko, intelektuālo vai fizisko attīstību. Deputāte uzskata, ka šīs normas akceptēšana palīdzēs nostiprināt Satversmē noteiktās vērtības, tai skaitā tradicionālo laulību. Stepaņenko ir pārliecināta, ka valstij rūpīgāk ir jākontrolē, kāda informācija tiek izplatīta skolēnu vidū.
Kaut gan šo priekšlikumu izteica parlamenta opozīcija, „Saskaņas” iniciatīvu atbalstīja arī Nacionālā apvienība, kas veicina tradicionālo vērtību saglabāšanu. Par grozījumu projekta atbalstīšanu balsoja arī Latvijas Reģionu apvienība. Pateicoties šim balsojumam, likumprojektu atbalstīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija.


Viktors Ūdrišs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 26 (07.04.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi "Ezerzemi" elektroniskā versijā! Vairāk info: ezerzeme@ezerzeme.lv