Ar atgriešanos!

Viņš iegāja skolā, plati smaidot un turot rokās sarkanu rožu pušķi. Tas bija pārsteigums visiem. Un ļoti patīkams pārsteigums. 1. aprīlī Krāslavas Varavīksnes vidusskolā ieradās bijušais AFS students Andrea Nikolai. Šajā jautrības un prieka dienā tas bija viens no spilgtākajiem notikumiem.

Rozes bija paredzētas bijušajām klasesbiedrenēm, meitenēm no 12. a klases. Andrea neaizmirsa nevienu, bet vidusskolnieču acis staroja laimē, kas pārpildīja viņu sirdis. Pēc Andrea aizgriešanās dzimtenē mēs reizēm apmainījāmies ar vēstulēm „feisbukā”. Sarakste notika krievu valodā, un ar to mūsu itālis bija nopietni aizrāvies. Parasti tika rakstītas vienkāršas un viegli saprotamas frāzes. Taču pēc kāda laika es ievēroju, ka Andrea valoda kļūst arvien skaidrāka, un man pat radās aizdomas par to, ka mūsu absolvents izmanto tulkošanas servisu onlainā. Un cik liels bija mans pārsteigums, kad es pārliecinājos par to, ka mūsu varonis ne tikai neaizmirsa valodu, bet pat uzlaboja prasmju līmeni! Kas viņam palīdzēja?

Andrejs Jakubovskis Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 27 (10.04.2015.).

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR. Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! www.ezerzeme.lv