Lieldienu labdarības akcija projekta „Comenius” ietvaros

Projekts „Celebration of Cultures through Music” ir sasniedzis noslēguma stadiju. Tagad, pēc projekta partnerskolu skolotāju aktivitātēm Krāslavā, ir jāapkopo rezultāti, jāorganizē skolēnu aptauja, lai noskaidrotu, ko projekta dalībnieki uzzināja par citām projektā iesaistītajām valstīm, to kultūru, svētkiem, tradīcijām, mūziku. Jau kopš šī gada sākuma visās septiņās partnerskolās tika organizēti labdarības tirdziņi un akcijas.

Projekta otrā darbības gada garumā visu dalībskolu pārstāvji sastādīja kalendāru 2015. gadam: zīmēja ilustrācijas, veidoja savu valstu svētku aprakstus angļu valodā. Šī darba rezultātā tika izveidots krāsains un informatīvs kalendārs, kas stāsta par Velsas, Vācijas, Čehijas, Polijas, Norvēģijas, Somijas un Latvijas galvenajiem svētkiem. Mūsu skolēni pastāstīja par Latvijas Republikas proklamēšanas dienu (18. novembris) un līksmajiem Līgo svētkiem.
Maketu gatavoja Norvēģijas skolotāji, pēc tam visas skolas saņēma kalendāra elektronisko versiju, izprintēja to un organizēja labdarības akciju. Jebkurš gribētājs varēja ziedot līdzekļus labdarības mērķiem un iegādāties šo starptautisko kalendāru. Lēmumu par to, kā rīkoties ar iegūtajiem līdzekļiem, pieņēma skolēni, kuri piedalās projekta aktivitātēs. Atbilstoši nosacījumiem, kas tika apspriesti ar partnervalstu skolotāju darba grupu, 80% līdzekļu ir jāvelta labdarībai, bet 20% - noderīgai dāvanai savai skolai.


Andrejs Jakubovskis
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 28 (14.04.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! www.ezerzeme.lv