Rīts sākas ar smaidu

Mājas pavarda siltums – mīļa un mierīga ģimenes osta, kurā gribas atgriezties katru dienu. Jo vairāk ir laimīgu ģimeņu, jo bagātāka ir mūsu valsts.
…Irīna un Anatolijs bieži smaida. Viss viņiem ir kārtībā: stabils darbs, normāls mājoklis, divas automašīnas un dārzs atpūtas brīžiem. Un visvērtīgākais kapitāls – abu vecāku galvenais prieka avots: Diāna, Ilona un Eduards! Vienā ģimenē - trīs kaislīgi JAK festivālu dalībnieki, kur citur vēl ir sastopams šāds brīnums?

Brīvdiena, pilsētas centrs... Te arī noķēru kadrā šo jautro ģimeni. Viņi atzinās, ka visi kopā labprāt iet pastaigāties: parādīt sevi, paskatīties uz citiem, satikt paziņas un, protams, iepirkties svētku priekšvakarā. Lukaševiču ģimenē Lieldienas tiek svinētas divreiz - pēc katoļu un vecticībnieku tradīcijām.
Tādās dienās viņi noteikti iegriežas Jančevsku ģimenes veikalā, un ne tikai pēc pirkumiem, bet lai dzirdētu pēdējos jautrākos jokus. „JAK vecāku komandas kapteinim obligāti jāsagaida ciemiņi ar kādu jaunu joku,” uzskata Lukaševiči. Un tieši tā viss arī notika. Atzīstos, ka man negribējās ilgāku laiku aizkavēt ģimeni, kas sestdienā nolēmusi pastaigāties pa pilsētu. Es steidzos, un tāpēc bija arī negaidītas pauzes, tad palīdzēja jautrie un atjautīgie Sergejs un Erna Jančevski. Viņiem smiekli nāk, bet man ir jāstrādā.
Klausījos, pierakstīju un nevarēju ne acu atraut no JAK dalībniekiem. Gan Jančevski, gan Lukaševiči ir ļoti jauki cilvēki. Irīnas un Anatolija bērni cenšas līdzināties vecākiem. 12. klases skolniece Diāna - humora un jautrības iemiesojums: meitene piedalās JAK festivālā jau četras sezonas, divas reizes uzstājās finālspēlēs uz KN skatuves.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 28 (14.04.2015.).


"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.
Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! www.ezerzeme.lv