Noskaidroti labākie novusa spēlētāji Aglonas novadā

18. aprīlī Aglonas Sporta hallē norisinājās Aglonas novada novusa turnīrs - 2015, sievietēm un vīriešiem. Kā atzina Aglonas novada sporta organizators Anatolijs Pupics, šogad īpašs prieks ir par dalībnieču skaitu sie-viešu grupā. Šogad sacensībām pieteicās 10 dalībnieces, tik liels dalībnieču skaits ir pirmo reizi. Tikpat liels dalībnieku skaits bija vīriešu grupā - 10 dalībnieki.

Pirmajā spēles posmā sie-viešu grupā vadībā izvirzījās Signe Putāne, bet vīriešu grupā bez zaudējumiem spēlēja Normunds Petrovs, taču turpmākā spēles gaita abu rezultātos ie- viesa korekcijas. Gan jaunākais turnīra dalībnieks, gan vecākais turnīra dalībnieks bija no Šķeltovas pagasta - jaunākā dalībniece sieviešu grupā Ļera Sobiļa (12 gadi) un vecākais dalībnieks vīriešu grupā Nikolajs Matiļkovs (74 gadi).
Kā atzina turnīra dalībnieki, spēles bija ļoti spraigas, sīvā konkurence neļāva atslābt ne uz mirkli. 13 gadus vecais Arturs Zudovs no Šķeltovas pagasta, kurš novusu spēlē tikai gadu, bija ļoti priecīgs par vienu uzvaru, kurā viņš uzvarēja vecāku un spēcīgāku spēlētāju. Viņš atzina, ka, uzvarot spēcīgāku pretinieku, ir guvis labu motivāciju turpmākajiem treniņiem. A. Zudovs trīs reizes nedēļā apmeklē treniņus novusā, ko vada Šķeltovas pārvaldes sporta organizators Vladimirs Afanasjevs.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 31 (24.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.