Atkritumu apsaimniekošanas problēma

Vai katram Aglonas ciema iedzīvotājam, kurš vēlēsies šķirot atkritumus, tiks izsniegta speciāla atļauja?

Atkritumu apsaimniekošanas jautājums Aglonas novadā aktuāls jau kopš 2014. gada jūlija, kad nejauši sēdes laikā, runājot par cita veida iepirkumiem, tika konstatēts, ka beidzas līguma termiņš ar atkritumu apsaimniekošanas firmu “Dova”, bet Aglonas novada domes iepirkuma speciālists Mārtiņš Butēvics nav izsludinājis jaunu iepirkumu.

Sakarā ar to, ka šī līguma termiņa beigas laicīgi nepamanīja ne Aglonas novada domes izpilddirektore Ineta Poga, ne iepirkuma speciālists Mārtiņš Butēvics, likās, ka pavisam svešs tas bija arī Aglonas novada domes priekšsēdētājai Helēnais Streiķei un viņas vietniekam Osvaldam Šatilovam, kopīgi tika nolemts pagarināt līgumu ar esošo firmu un strādāt pie jauna iepirkuma.
Gada nogalē sabiedrība uzzināja par firmu, kura ir uzvarējusi konkursā - AS “Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums”. Taču, līdz ar jaunas firmas parādīšanos Aglonas novada teritorijā, parādījās arī jaunas problēmas, kuru radītājs bija pati novada dome.
Kā zināms, atbilstoši Eiropas Savienības direktīvu un nacionālo tiesību aktu prasībām, pašvaldībām jānodrošina, ka ar 2015. gada 1. janvāri visiem iedzīvotājiem ir pieejams dalītas atkritumu savākšanas pakalpojums, atsevišķi savācot vismaz stiklu, papīru, metālu un plastmasu.
Par šīs prasības ieviešanu Aglonas novadā iedzīvotājs Guntars Ratenieks cīnījās ar novada domi kopš 2014. gada novembra, kad vērsās domē ar iesniegumu, kurā lūdza sarīkot publisko apspriešanu ar novada iedzīvotājiem par tik svarīgu jautājumu kā atkritumu apsaimniekošana.


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 31 (24.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.