Šodien konkurss, nākotnē - profesija

Aprīlī novada fizikas skolotāji un 8. un 9. klašu skolēni sarosās. Sākas gatavošanās ikgadējam pamatskolu komandu konkursam „Fizika mums apkārt”.

Šogad, 17. aprīlī, šis pasākums norisinājās jau ceturto gadu. Krāslavas pamatskolas aktu zālē pulcējās sešas komandas. Mūsu novadu pārstāvēja Krāslavas Valsts ģimnāzijas, Varavīksnes vidusskolas, Krāslavas pamatskolas, Indras vidusskolas un Robežnieku pamatskolas skolēni. Jau otro reizi no Aglonas novada piedalījās Grāveru pamatskola.
Konkursā tradicionāli liela vērtība tiek pievērsta elektrodrošībai. Katra komanda, gatavojoties konkursam, nofilmēja īsu videofilmu par šo tēmu. Ar lielu interesi šos radošos darbus noskatījās gan visi klātesošie skolēni, gan arī žūrija, kas sastāvēja no fizikas skolotājiem un diviem ciemiņiem. Novada domi pārstāvēja deputāts, izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētājs Vitālijs Aišpurs. Izglītības un kultūras nodaļu pārstāvēja un žūrijas priekšsēdētājas pienākumus pildīja izglītības speciāliste Lidija Ostrovska.


Gunārs Japiņš
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 31 (24.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.