Kā tiek iznīcinātas ģimenes vērtības

Itālijas eksperts brīdina Latviju

Pagājušajā nedēļā Latvijā notika konference „Ģimene sabiedrības uzmanības centrā: starp ideāliem un realitāti”. Neskatoties uz pasākuma nozīmīgo statusu (tas tika organizēts Latvijas Lauksaimniecības universitātē), daudzi masu informācijas līdzekļi to noklusēja.

Kā noskaidroja „Ezerzeme”, šajā konferencē piedalījās pašvaldību iestāžu, tradicionālo kristīgo konfesiju un daudzu sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Droši vien tas ir pirmais gadījums, kad institūcijas, kas atbalsta tradicionālās ģimenes vērtības, apvienojās, lai organizētu tik plaša mēroga konferenci. Tradicionālās vērtības šajā gadījumā ir pilnvērtīga ģimene - savienība starp vīrieti un sievieti, vecāki un bērni. Diemžēl šis modelis patlaban daudziem nepatīk, jo tas neatbilst mūsdienās izplatītajam priekšstatam par ģimeni.
No visiem priekšlasījumiem, kas, starp citu, tika translēti arī internetā, īpaši nozīmīga šķiet Masimo Introviņje, sociologa un jurista no Itālijas, starptautiskās kustības „Jā ģimenei!”, lekcija. Ārzemju eksperta prezentācija tika veltīta tēmai „Ģimene „kolonizācijas ideoloģiju” priekšā: Itālijas piemērs”.
Ģimenes kolonizācija
Pēc Introviņje domām, rietumu civilizācijas vēsturē notikušas jau vairākas revolūcijas, kuru mērķis bija sagraut tradicionālo priekšstatu par ģimeni. Pirmā bija saistīta ar Anglijas karali Henriju VIII, kurš lūdza, lai baznīca viņam atļautu šķirties no sievas. Nesaņēmis atbalstu, monarhs tik un tā rīkojās pēc sava prāta. Viņam bija vēl sešas dažādas sievas, un gandrīz visas viņš sodījis ar nāvi.


Viktors Ūdrišs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 31 (24.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.