Kādam ir jābūt Latvijas Valsts prezidentam?

Jūsuprāt

Solvita Plivča: „Tas ir ļoti atbildīgs postenis, es pati gan negribētu. Prezidents, manuprāt, nevar būt padzīvojis cilvēks vai pārāk jauna persona. Tam noteikti jābūt apveltītam ar autoritāti, erudīciju, jābūt pazīstamam arī ārpus mūsu valsts robežām. Ar savu personīgo viedokli, un jāprot turēt valsti stingri grožos. Man patika Vairas Vīķes-Freibergas prezidentūras laiks. Gaidām pārmaiņas.”

Solvita Malahovska: „Tikai spēcīgs un mērķtiecīgs prezidents varēs izvest valsti no ieilgušās krīzes. Ir nepieciešams atmodināt cilvēkus, citādi nebūs iespējams pārvarēt visas esošās problēmas. Galvenais - atjaunot tautas uzticību varai, ir grūti dzīvot bez pārliecības par rītdienu. Sākumā Andris Bērziņš man patika, taču mums ir vajadzīgs enerģiskāks prezidents.”

Jānis Andžāns: „Tagadējos apstākļos mums ir vajadzīga tikpat spēcīga personība kā Kārlis Ulmanis. Mums sakrājies pārāk daudz problēmu: nepieciešams nodrošināt ekonomisko izaugsmi, darīt visu iespējamo, lai iedzīvotāji, kuri aizbrauca uz ārzemēm, atgrieztos Latvijā. Tas palīdzēs uzlabot cilvēku labklājību. Ļoti svarīga ir stingra nostāja starptautiskās politikas jautājumos. Cik ilgi vēl mūsu sabiedrībā valdīs apjukums un neskaidrība par notiekošo?”


Aleksejs Gončarovs
Laikraksts "Ezerzeme" Nr. 31 (24.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.