Pirmā reize ir visgrūtākā

Sports

Šī gada 17. aprīlī pirmo reizi notika ierindas skate “Varavīksnes” vidusskolā. Skatē piedalīties bija aicināti pilsētas skolu 5.- 8. klašu audzēkņi. Šādu pasākumu organizēt biju iecerējis vēl novembrī, bet, kad uzzināju, kas būs nepieciešams šādam pasākumam, nolēmu, ka atlikšu to uz pavasari.

Sākumā visu nepieciešamo apspriedām ar skolotājiem, kuri plānoja bērnus gatavot skatei, tad tika izstrādāts nolikums, vērtēšanas kritēriji. Lielu paldies saku skolotājiem, kuri gatavoja, nodarbojās un centās maksimāli iemācīt un sagatavot bērnus ierindas skatei. Protams, arī pats apmeklēju skolas un rādīju, kā pareizi jāsoļo, laboju kļūdas. Bet tas, ko es redzēju nodarbībās, bija pavisam maza daļa no tā, ko es ieraudzīju skates dienā sporta zālē.
Piedalījās trīs pilsētas skolas – “Varavīksnes” skola, Krāslavas pamatskola un Krāslavas Valsts ģimnāzija. Jāsaka, ka nolikumā bija minēts, ka komandā jābūt vismaz 8 skolēniem un komandierim, bet bija komandas, kurās piedalījās visa klase. Un tas priecēja, jo, piekrītiet, ka ir atšķirība – iemācīt soļot astoņus skolēnus no klases vai visu klasi.


Dzintars Patmalnieks
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 32 (28.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.