Sintija

Cilvēku radošā darbība ir ļoti daudzpusīga, tāpat kā mūsdienu jaunatnes intereses. Vieni smeļas dvēseles spēkus un saņem īstu gandarījumu latviešu tautas dejās, citus aizrauj mazākumtautību radošo tradīciju turpināšana, bet trešie... Austrumu dejas iegāja mūsu dzīvē tik strauji, ka tagad gandrīz visi svētki notiek ar šo eksotisko elementu. Citādas tradīcijas, ritmi, fantastiski tērpi vienmēr savaldzina skatītājus. Pret vēderdejām, kuras no sākuma mūs šokēja, tagad mēs izturamies pilnīgi normāli. Jau astoto gadu Krāslavā darbojas Daugavpils austrumu deju studijas „Malika” filiāle.

Tradicionālais pavasara koncerts, kā parasti, pārvērtās par spilgtu šovu. Enerģiskā vadītāja un režisore Olga Malina šoreiz piedāvāja skatītāju vērtējumam jaunu priekšnesuma variantu - mēģinājumu elementi populāro melodiju pavadījumā. Publika bija sajūsmā, bet es izdarīju atklājumu: Sintijas solodeja ir vienkārši fascinējoša. Noslēpumainā krāslaviete bija ļoti laipna un neatteicās no tikšanās ar korespondentu.
…Bija parasta nedēļas diena, un Krāslavas Valsts ģimnāzijas desmitās klases skolniecei mācības beidzās tikai pusčetros. Astoņas stundas, bet mājās uz Skaistas pagastu fermeru meitas Sintija un Solvita kopā ar mammu nokļūs tikai pēc sešiem. Aizraušanās ar austrumu dejām – nav no lētākajiem vaļaspriekiem. Vecāku atbalsts ir ļoti svarīga lieta: Oksana Markeviča ir individuālā uzņēmēja, un viņa nodrošina savai meitai dārgos skatuves tērpus.


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 32 (28.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.