“Mazs cinītis gāž lielu vezumu”

22. aprīlī Krāslavas pamatskolā notika Krāslavas novada 2.- 4. klašu pētniecisko darbu konference “Mazs cinītis gāž lielu vezumu”. Patiešām var teikt, ka gāž lielu vezumu. Pirmoreiz tik daudz skolēnu piedalījās šajā konferencē. Tika pārstāvētas Krāslavas psk., Varavīksnes vsk., Robežnieku psk., Skaistas psk., Indras vsk., Sauleskalna psk. Pavisam bija 27 skolēni.

Bērni bija gatavojušies, darbi bija interesanti un zinoši. Mēs uzzinājām gan par bitēm, gan cāļiem, trušiem, aitām, dinozauriem, ūdeni, maizi, augiem utt.
Žūrijas komisija bija patīkami pārsteigta, ka skolēni bija droši, pārliecināti, brīvi uzstājās publikas priekšā. Skolēni prasmīgi prezentēja sevi, savu darbu. Viņi parādīja sevi diezgan augstā līmenī. Mācēja atbildēt uz uzdotajiem jautājumiem. Tas bija ilgs un spraigs darbs. Kaut bijām noguruši, bet man liels prieks, ka tik mazi bērni tika galā ar šo darbu. Liels paldies vecākiem, kuri atbalstīja savus bērnus un palīdzēja šajā darbā. Paldies skolotājiem, kuri iekļāvās šī darba procesā. Žūrijai grūti bija noteikt labākos darbus, jo katrā bija kaut kas interesants.


Inta Beikule
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 32 (28.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.