Otrā un piektā vieta Latgales reģionā - Aglonas vidusskolas skolēnu komandām!

Ikgadējā 8. un 9. klašu skolēnu Latvenergo koncerna erudīcijas konkursā ”eXperiments” pusfinālā 17. aprīlī tika noskaidrota spēcīgākā Latgales reģiona komanda.

Šogad erudīcijas konkurss ”eXperiments” svinēja jubileju - 20 gadus! Lai gan pirmā spēle notika jau tālajā 1995. gadā, konkursa mērķis šajos gados būtiski nav mainījies – tas joprojām ir orientēts uz jauniešu izglītošanu par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē un skolā, kā arī veidot izpratni un interesi par fiziku.
2015. gada spēle bija nozīmīga Aglonas vidusskolas 8. un 9. klašu skolēniem un fizikas skolotājam Edgaram Kudiņam, kuri starp 29 Latgales reģiona komandām iekļuva piecu labāko komandu sastāvā un šī gada 17. aprīlī Rēzeknē cīnījās pusfinālā par ceļazīmi uz erudīcijas konkursa ”eXperiments” finālu.
Jau kopš spēles pirmsākumiem Aglonas vidusskolas skolēni guvuši labus panākumus, arī šogad divas komandas sākotnēji ierindojās piecu labāko komandu sastāvā, ieņemot 2.un 3.vietu.
Konkursa ”eXperiments” organizētāja, AS “Latvenergo” pārstāve Danute Kindzule atzina, ka liels nopelns skolēnu ieinteresētībai par fiziku ir tieši skolotājiem. Projekta vadītāja pateicās visiem skolotājiem par ieguldīto darbu: “Liels paldies visiem skolotājiem, kuri šo 20 gadu laikā radījuši interesi jauniešos par fiziku, jo fizika mums ir visapkārt. Norise un spēja saskatīt, kā tas notiek, ir stimuls un motivācija jauniešu izaugsmei ikdienas sadzīvē un nākotnē.”


Elizabete Viļuma
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 32 (28.04.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.