Auni kojas, laksteigola!

Šie svētki kļuvuši ne tikai par tradīciju, bet arī par krāšņiem svētkiem Latgales kultūras dzīvē. Par pirmās saulainās aprīļa svētdienas rotu kļuva galda dziesmu un “gvelžu” festivāls “Auni kojas, laksteigola!”. Atsaucoties Dagdas novada folkloras centra aicinājumam, mājīgajā pilsētiņā ieradās pusotrs desmits radošo kolektīvu - folkloras un vokālie ansambļi. Pavasara sanākšana nevarēja noritēt bez brašajiem Svariņu muzikantiem Donāta Mileiko un Vladislava Boboviča.

Pazīstamas un svešas sejas, ko apvieno mīlestība pret tautas mākslu, pret senām un mūsdienu dziesmām, kas skan latgaliešu, latviešu, krievu un baltkrievu valodās.
Ar plašu vērienu pasākumu atklāja organizatori - Dagdas folkloras ansamblis “Olūteņi”. Kolektīvu uzstāšanās secība tika noteikta izlozē ar makšķernieku un zelta zivtiņu palīdzību. Pirmie uzstājās Aglonas kultūras centra jauktais vokālais ansamblis, radot zālē lirisku noskaņu. Ūdrīšu pagasta “Rudzutaka” pievienoja senās latgaļu dziesmas. Kad uz skatuves kāpa Andrupenes pagasta “Sovvaļnīki”, viesi nenoturējās un laidās dejā…


Aleksejs Gončarovs
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 33 (05.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.