„Sapņoju kļūt par horeogrāfi”

Tie, kuri pievērš uzmanību pasākumiem Krāslavā, kas saistīti ar dejām, noteikti jau pazīst efektīgo meiteni Aleksandru Mihailovu. Mūsu lasītāji var uzdot jautājumu – kuru deju virzienu apgūst šī talantīgā meitene? Visus, kuri ir pieejami mūsu pilsētā. Saša labprāt dejo tautas dejas, austrumu un sporta dejas.

Vēl bērnudārzā meitene sāka apmeklēt latviešu tautas deju nodarbības. Uzsākusi mācības Krāslavas pamatskolas pirmajā klasē, Saša turpināja dejot skolotājas Intas Beikules vadībā. Pašlaik viņa mācās jau sestajā klasē un joprojām dejo latviešu tautas deju kolektīvā.
Kad Aleksandrai palika 9 gadi, viņa sāka apgūt austrumu dejas. Tā bija viņas māmiņas Ilonas iniciatīva, jo viņa pati kādu laiku labprāt nodarbojās ar vēderdejām. Jau pēc pusgada jaunā dejotāja pārsteidza ar savu rezultātu gan mammu, gan pasniedzēju Olgu Malinu - uzstājoties Latvijas čempionātā ar solo priekšnesumu, meitene ieguva 2.vietu. Rīgas konkursā „Dārglietu lādīte” Aleksandra izcīnījusi divas pirmās vietas. Nesen meitene atgriezās no sacensībām, kur piedalījās trīscīņā, demonstrējot trīs dejas, krāslaviete ieguva pirmo vietu un galveno balvu – „Grand Prix”. Tie, kas kaut reizi apmeklējuši deju studijas „Malika” koncertus, vienkārši nevarēja nepamanīt šo trauslo meiteni, kas dejo tik graciozi, ka aprakstīt ar vārdiem nav iespējams.


Natālija Zdanovska
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 33 (05.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.