Dagdā gaida viesus 1

Maijs tiek uzskatīts par aktīvās tūrisma sezonas sākumu. Latgalē tūrisma nozare veiksmīgi attīstās un ik gadu ceļotājiem tiek piedāvātas jaunas iespējas dažādot atpūtu. Jāpiebilst, ka arī vietējie iedzīvotāji tiek aicināti izmantot šos novados esošos piedāvājumus.

Jaunās tūrisma sezonas gaidās apciemoju Dagdas novada tūrisma informācijas centru. Tā darbinieces Oksana un Diāna, protams, neatteicās no sarunas. Informēt par tūrisma nozarē notiekošo Dagdas novadā - tas ir viņu pienākums. Dagdas TIC organizē savus pasākumus un labprāt aktīvi piedalās pilsētā un novadā rīkotajos. Vislielākie brīvprātīgie atbalstītāji ir Dagdas jauniešu iniciatīvu centrs un biedrība “Patria”. Aivars Arnicāns nekad neatsaka palīdzīgu roku.
Tūrisma speciālistes atzīst, ka sezonas sākumu jau izjūt. Tūrisma informācijas centru jau ir apmeklējuši ne tikai vietējie ceļotāji, bet arī ārvalstu viesi.
Dagdas novada pazīstamākie tūrisma objekti ir muzejs „Andrupenes lauku sēta”, Jaundomes vides izglītības centrs un ekspozīciju zāle, kā arī vides un izglītības centrs „Ķepa”. Taču lai piesaistītu aizvien lielāku skaitu ceļotāju, jāveido jauni tūrisma piedāvājumi. Jaundomē tiks piedāvāts laivu maršruts pa „Ežezeru”, tiesa, tam jāpiesakās laicīgi – vismaz 3 nedēļas pirms plānotā brauciena. „Ķepā” izveidota jauna pastaigu meža taka, kurā ir iespēja vērot bebru apdzīvotās vietas. Andrupenes lauku sēta valdzina ar savu senatnīgo noskaņu. Šogad ceļotājus priecēs keramikas ceplis. Lai gan Dagdas novadā nav sava keramiķa, cepļa atklāšana notiks jau pavisam drīz – 23. maijā, Tūrisma Rallija ietvaros.


Inga Pudnika
Turpinājumu lasiet laikrakstā "Ezerzeme" Nr. 33 (05.05.2015.).


Lasi “Ezerzemi” elektroniskā versijā! Vairāk info šeit!

"Ezerzemes" redakcijā (Lāčplēša 20, Krāslava) laikrakstu var iegādāties par 0,36 EUR.